Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Λατρεύουν οι Μουσουλμάνοι άλλο Θεό (Αλλάχ) διαφορετικό από τον Θεό των Ιουδαίων και των Χριστιανών;


Λατρεύουν οι Μουσουλμάνοι άλλο Θεό (Αλλάχ) διαφορετικό από τον Θεό των Ιουδαίων και των Χριστιανών;

Φυσικά όχι! Διότι το όνομα Αλλάχ μπορεί να φαίνεται παράξενο σ’ όσους δεν είναι Μουσουλμάνοι αλλά χρησιμοποιήθηκε απ’ όλους τους Προφήτες από τον Αδάμ μέχρι τον Μωάμεθ (ειρήνη και ευλογία σε αυτούς). Είναι σύμπτυξη των δύο Αραβικών λέξεων «Αλ-Ιλάχ», δηλ. ο Θεός. 

Αυτή η λέξη ανάλογα με τη θέση της σε μια αραβική πρόταση μπορεί να πάρει τη μορφή Αλλάχα η οποία ακούγεται πιο κοντά στην Αραμαϊκή λέξη για το Θεό που χρησιμοποιήθηκε από τον Ιησού, δηλαδή Αλάχα (βλέπε Εγκυκλοπαίδεια Britannica 1980 για τις λέξεις Αλλάχ, Αλάχα και Ελοχίμ). Έτσι ενώ το όνομα Αλλάχ είναι παράξενο για τους μη Μουσουλμάνους, δεν είναι το ίδιο για όλους τους Προφήτες από τον Αδάμ μέχρι τον Μωάμεθ, αφού διέδωσαν σε γενικές γραμμές το ίδιο μήνυμα του Ισλάμ, δηλ. την ολική υποταγή και αφοσίωση στον Θεό (Αλλάχ). Το «Αλλάχ» είναι το προσωπικό όνομα του πραγματικού Δημιουργού όλων των ανθρώπων. Δεν υπόκειται σε πληθυντικό αριθμό ή γένος, έτσι δεν υπάρχουν πολλοί Αλλάχ, ή αρσενικό ή θηλυκό, όπως υπάρχουν Θεοί ή Θεός και Θεά τονίζοντας έτσι την απόλυτη μοναδικότητα του Θεού. Επίσης, οι Άραβες Χριστιανοί και η Αραβική έκδοση της Βίβλου και του Ευαγγελίου χρησιμοποιούν αυτό το όνομα (Αλλάχ).

Abbas ibn Firnas, ο πρωτοπόρος της αστρονομίας και αεροπορίας στην ιστορία της ανθρωπότητας!

     Ο Abbas ibn Firnas   είναι ο μεγαλοφυής μουσουλμάνος επιστήμονας που εμφανίστηκε στην Ισλαμική Ανδαλουσία (Ισπανία) η οποία ήταν η πη...