Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα ακόμη βιβλίο της Αγίας Γραφής, η δεύτερη πραγματεία του μεγάλου Σεθ επαληθεύει το ιερό Κοράνι!

 

Ένα ακόμη βιβλίο της Αγίας Γραφής, η δεύτερη πραγματεία του μεγάλου Σεθ επαληθεύει το ιερό Κοράνι!

 
Μια άλλη θεωρία που αφορά τον Σίμωνα Κυρηναίο1, προέρχεται από τους γνωστικιστές, που θεωρούν ότι ο Ιησούς δεν βασανίστηκε ούτε σταυρώθηκε αλλά ο Σίμωνα  σταυρώθηκε έναντι του. Αυτή η θεωρία περιγράφεται σε ένα απόκρυφο Ευαγγέλιο, τη «Δεύτερη πραγματεία του μεγάλου Σεθ» (Second Treatise of the Great Seth) που ανακαλύφθηκε στο Nag Hammadi 1941 και χρονολογείται από το  (190 μ.Χ.)» 2.

Σε αυτό το σημαντικό Ευαγγέλιο ο ίδιος ο Χριστός λέει: «Και δεν πέθανα στην πραγματικότητα, αλλά έτσι φάνηκε.»!

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον μαθητή του Χριστού, τον Βαρνάβα, στο απόκρυφο Ευαγγέλιό του που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα μ.Χ.3 στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ιησούς Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ αλλά και ότι ο ίδιος προέβλεψε τον ερχομό του Προφήτη Μωάμεθ.

Είναι γνωστό πως οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Θεός, όπως αποκαλύφθηκε στο ιερό Κοράνι, έσωσε τον δούλο απόστολό Του, Ιησού, από τα βασανιστήρια και τον φρικτό σταυρικό θάνατο όταν τον πήρε κοντά του (ανάληψη). Επίσης, σύμφωνα πάντα με το ιερό Κοράνι ο Θεός έβαλε την μορφή του Χριστού πάνω σε κάποιον άλλο για να σταυρωθεί έναντι του Ιησού!

Για να δούμε τι λέει το ιερό Κοράνι για αυτό το θέμα:

«157. Και είπαν: «Εμείς σκοτώσαμε τον Μεσσία Χριστό, τον γιο της Μαρίας, τον απόστολο του Θεού». Όχι, δεν τον σκότωσαν, δεν σταύρωσαν τον ίδιο, αλλά κάποιον άλλον που του έμοιαζε. Όσοι αμφισβήτησαν την άποψη αυτή, παρέμειναν κι οι ίδιοι γεμάτοι αμφιβολίες· δεν ήταν βέβαιοι γι' αυτό, αλλά διατυπώνουν εικασίες. Στην πραγματικότητα, αυτοί δεν σκότωσαν τον Ιησού,

158. αλλά ο Θεός, με τη δύναμη και τη σοφία Του, τον σήκωσε κοντά Του (ζωντανός). Και ο Θεός είναι πάντα Παντοδύναμος και Σοφός.

159. Όλοι όσοι πιστεύουν στις Γραφές (Ιουδαίοι και Χριστιανοί), θα πιστέψουν στον Ιησού πριν από τον θάνατο τους (όταν θα ξανάρθει στην γη και πεθάνει όπως όλους τους ανθρώπους) .Την ημέρα όμως της Ανάστασης (των νεκρών), ο Ιησούς θα είναι μάρτυρας κατηγορίας τους (επειδή τον λάτρεψαν και τον εξομοίωσαν με τον Θεό)» (Κοράνι, 4:157-159)4.

 

1 Σίμων ο Κυρηναίος από την Κυρήνη, που ήταν αρχαία Ελληνική πόλη της βόρειας Αφρικής στην σημερινή Λιβύη. Ο Σίμων, λόγω της καταγωγής του, φέρεται να είναι ο πρώτος (Ελληνολίβυος) Αφρικανός που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

2 https://perithorio.com/2017/04/12/ο-άγνωστος-πιστός/

3 Το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα ανακαλύφθηκε πριν από 20 χρόνια και είναι γραμμένο σε μια διάλεκτο της Αραμαϊκής.

4 http://tanzil.net/#trans/en.sahih/4:157

 

Abbas ibn Firnas, ο πρωτοπόρος της αστρονομίας και αεροπορίας στην ιστορία της ανθρωπότητας!

     Ο Abbas ibn Firnas   είναι ο μεγαλοφυής μουσουλμάνος επιστήμονας που εμφανίστηκε στην Ισλαμική Ανδαλουσία (Ισπανία) η οποία ήταν η πη...