Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ;


ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ;


Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις εξτρεμιστών «εξτρεμιστών ισλαμιστών» εναντίον χωρών της Δύσης, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το τι είναι και τι δεν είναι το Ισλάμ, τι πρεσβεύει και τι όχι. Αυτό που σίγουρα πολλοί αγνοούν είναι ότι το Ισλάμ απαγορεύει την βία και την έχθρα και παροτρύνει τους πιστούς του στην αγάπη, τον σεβασμό και την ειρηνική συμβίωση με όλους τους ανθρώπους άσχετα με το χρώμα, την εθνικότητα και το πιστεύω τους. Επίσης πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το Ισλάμ δεν απορρίπτει την ύπαρξη του Ιησού και μάλιστα αναφέρεται σε αυτόν και στην μητέρα του στο Κοράνι με αγάπη και σεβασμό.Ας δούμε 6 στοιχεία που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει σχετικά με την ύπαρξη του Ιησού αλλά και της Παναγίας στο Ισλάμ: 


 1) Ο Ιησούς, η μητέρα Του, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρονται στο Κοράνι (όπως επίσης ο Αδάμ, ο Νώε, ο Αβραάμ, ο Μωυσής και άλλες βιβλικές προσωπικότητες). 

2) Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς (στα αραβικά αποκαλείται αλ Μασίχ Ίσα) ήταν ένας προφήτης του Θεού που γεννήθηκε από μία παρθένο (τη Μαρία) και θα επιστρέψει στη Γη πριν την Ημέρα της Κρίσης για να νικήσει τον «αντίχριστο», τον αλ-Μασίχ ανταζάλ, δοξασία που μοιάζει κάτι παραπάνω από αρκετά με την αντίστοιχη χριστιανική.  3) Η Μαρία (που στα αραβικά αποκαλείται Μάριαμ) έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι αφιερωμένο σ′ εκείνη και για την ακρίβεια είναι η μόνη γυναίκα που αναφέρεται με το όνομά της μέσα στο Κοράνι. 

4) Όπως και με όλους τους υπόλοιπους προφήτες και ο Μωάμεθ, έτσι και με τον Ιησού, οι μουσουλμάνοι εύχονται ειρήνη και ευλογία κάθε φορά που αναφέρονται στον Ιησού («Ειρήνη και ευλογία σ’ αυτόν»). 

                                                                                           

5) Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς πράγματι έκανε θαύματα με την άδεια και τη δύναμη του Θεού. Στο Κοράνι αναφέρονται αυτό που επαναφέρει την όραση στον τυφλό, η θεραπεία λεπρών, η ανάσταση νεκρών. 


6) Η ιστορία της γέννησης του Ιησού όπως είναι γραμμένη στο Κοράνι συνιστά επίσης την ιστορία του πρώτου του θαύματος, όταν μίλησε ως μωρό στην αγκαλιά της υπεραγίας μητέρας του στη συναγωγή και αποκάλεσε τον εαυτό του προφήτη του Θεού. Απ′ όλα τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι μπορεί οι μουσουλμάνοι να μην αντιμετωπίζουν τον Ιησού ως τον υιό του Θεού όμως τον θεωρούν ένα πολύ σημαντικό απόστολο του Θεού και τον σέβονται.  Γι′ αυτό και όσοι έχουν μελετήσει το Κοράνι ξέρουν και αναφέρουν με κάθε ευκαιρία ότι οι εξτρεμιστές που αιματοκυλούν την ανθρωπότητα στο όνομα του Θεού, δεν έχουν ιδέα τι πρεσβεύει η θρησκεία την οποία επικαλούνται. Αυτοί είναι πληρωμένοι μισθοφόροι των δυτικών μυστικών κέντρων και καμία σχέση έχουν με το Ισλάμ.


Abbas ibn Firnas, ο πρωτοπόρος της αστρονομίας και αεροπορίας στην ιστορία της ανθρωπότητας!

     Ο Abbas ibn Firnas   είναι ο μεγαλοφυής μουσουλμάνος επιστήμονας που εμφανίστηκε στην Ισλαμική Ανδαλουσία (Ισπανία) η οποία ήταν η πη...