Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ..


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ..
Πρώτη κατηγορία: «Το Κοράνι στο 9:5 στίχο διατάζει τους μωαμεθανούς να εκπληρώνουν το “ιερό” καθήκον τους να σκοτώνουν τους κάφρους.»!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητοί αναγνώστες, πριν σας παραθέσω τι λέει ακριβώς ο στίχος 9:5 του ιερού Κορανίου, θα σας εξηγήσω τι σημαίνει η λέξη «Κάφρος» για την οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση: Πρώτον: η λέξη κάφρος «κάφιρ» στα αραβικά σημαίνει "άπιστος" και άπιστοι στο Ισλάμ είναι όλοι εκείνοι που δεν πιστεύουν στον Ένα και Μοναδικό Θεό, δεν πιστεύουν (σ' όλους) τους απεσταλμένους Του, δεν πιστεύουν στη μέλλουσα ζωή και στην Ανάσταση των νεκρών! Δεύτερον: όλα όσα αναφέρουν στο διαδίκτυο είναι ενσυνείδητα ή ασυνείδητα "παραποιημένα" γι’ αυτό δεν αναφέρουν τους στίχους και αρκούνται συνήθως μόνο στην αναφορά των αριθμών τους!

Επίσης οι μουσουλμάνοι πιστεύουν στον Θεό και η πίστη τους αυτή τους υποχρεώνει να πιστεύουν στο Κοράνι και σε όλα τα Βιβλία που έχει αποκαλύψει ο Θεός. Δηλαδή πιστεύουν και στην Βίβλο και στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού! 


Ο Θεός αποκάλυψε τα εδάφια του Κορανίου σε διάστημα 20 ετών και σε διάφορες περιστάσεις και καταστάσεις οπότε για να μάθει κανείς το νόημα πρέπει να ξέρει πότε και γιατί αποκαλύφθηκε το κάθε εδάφιο αλλά και να μην παραλείψει το συγκείμενο! Τρίτον: Όλοι οι ορθόδοξοι μουσουλμάνοι αγαπούν τον απεσταλμένο του Θεού, Ιησού Χριστό, και πιστεύουν στην διδασκαλία του και όταν διαβάζουν κάποιο λόγο του όπως: «Φωτιά ήρθα να βάλω στη γη·  και τι θέλω, αν έχει ήδη ανάψει;», και «Νομίζετε ότι ήρθα να δώσω ειρήνη στη γη; Σας λέω, όχι, αλλά διαχωρισμό.» (Λουκάς, 12:49, 51). και «Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη·   δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα.» (Ματθαίος, 10:34) προσπαθούν να καταλάβουν το "β" νόημα το "βαθύ" νόημα και την σοφία που είναι πίσω από τον λόγο αυτό και δεν τον παίρνουν εναντίον του η εναντίον της διδασκαλίας του η γενικά εναντίο του Χριστιανισμού! 

Είναι γνωστό ότι ορισμένα χωρία του Κορανίου αναφέρονται (μόνο) σε συγκεκριμένες καταστάσεις και για ορισμένη χρονική περίοδο, ενώ άλλα προσφέρουν καθολικές πνευματικές και πρακτικές εγκόσμιες οδηγίες. Για να κατανοήσουμε κάποιο χωρίο, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ιστορικές συνθήκες και την αιτία της αποκάλυψής του.Οι ειδωλολάτρες (πολυθεϊστές) ήταν οι κάτοικοι της Μέκκας που  είχαν διακηρύξει πόλεμο εναντίον του Προφήτη Μωάμεθ και της μικρής τότε μουσουλμανικής κοινότητάς του. Οι άρχοντες της Μέκκας πολέμησαν από την αρχή το μήνυμα του Προφήτη κι όταν συνειδητοποίησαν ότι η ροή των μεταστρεφόμενων στο Ισλάμ αυξανόταν, κατέφυγαν στη βίαιη καταπίεση και τα βασανιστήρια των οπαδών του. Ο ίδιος ο Προφήτης επέζησε πολλές απόπειρες δολοφονίας και η κατάσταση έγινε τόσο επικίνδυνη για τους μουσουλμάνους στη Μέκκα ώστε ο Προφήτης Μωάμεθ έστειλε μερικούς από τους πρώτους οπαδούς του, που δεν είχαν φυλετική προστασία, για άσυλο στο Χριστιανικό βασίλειο της Αβησσυνίας. Μετά από 13 χρόνια βίας καταπίεσης, ο ίδιος ο Προφήτης αναγκάστηκε να καταφύγει στην πόλη της Μεδίνας. Επιπλέον, διάφορες εχθρικές αραβικές παγανιστικές φυλές εντάχθηκαν στον πόλεμο ενάντια στους μουσουλμάνους, με αποκορύφωμα τη Μάχη του Χαρακώματος, όταν 10.000 στρατιώτες από πολλές αραβικές φυλές συγκεντρώθηκαν για να εξοντώσουν την μικρή μουσουλμανική κοινότητα (3.000) της Μεδίνας μια κι έξω.

Οι μουσουλμάνοι, όμως, με την βοήθεια του Θεού νίκησαν την μάχη αυτή και άλλες πολλές μάχες με τους παγανιστές της Μέκκας και τους συμμάχους τους, τους Εβραίους της Μεδίνας. Τελικά οι Μουσουλμάνοι επέστρεψαν θριαμβευτικά και ειρηνικά στη Μέκκα αφού έγιναν μεγάλη δύναμη. Οι  περισσότεροι κάτοικοι της Μέκκας έγιναν μουσουλμάνοι, και πολλές από τις παγανιστικές φυλές της αραβικής χερσονήσου δέχτηκαν επίσης το Ισλάμ και έστειλαν αντιπροσωπείες στον Προφήτη διακηρύσσοντας την υποδοχή του Ισλάμ. Για εκείνους που δεν δέχτηκαν την ειρήνη με τους μουσουλμάνους και συνέχισαν, όμως, να τους επιτίθενται, αποκαλύφθηκε αυτός ο στίχος 9:05 «Όταν όμως περάσουν οι τέσσερις ιεροί μήνες , τότε σκοτώστε τους ειδωλολάτρες (πολυθεϊστές) όπου κι αν τους συναντήσετε..) που επέτρεψε στον Προφήτη και τους οπαδούς του να πολεμήσουν για να υπερασπίσουν την πίστη τους. Το Ισλάμ απαγορεύει να χρησιμοποιείται η βία για να εξισλαμίσουν τους ανθρώπους και τους επιτρέπει τον ένοπλο αγώνα (Τζιχάντ) μόνο αμυντικά για την υπεράσπιση της πίστης και της πατρίδας και όχι όπως διαδίδουν οι εχθροί του Ισλάμ. Έτσι, όσοι παγανιστές σύναψαν συνθήκες ειρήνης αφέθηκαν ελεύθεροι να ζούνε ειρηνικά στην Μέκκα και σε όλη την Αραβία.Οι στίχοι που έρχονται αμέσως πριν από τον στίχο 9:05 δηλώνουν: "Εκείνοι με τους οποίους έχετε συνθήκες (ειρηνικής συμβίωσης) είναι ασφαλείς (έχουν άσυλο) από κάθε εχθροπραξία." Επιπλέον, δηλώνει: "Εκπληρώστε τις συνθήκες σας μαζί τους μέχρι τέλος της προθεσμίας τους, επειδή ο Θεός αγαπάει τους ευσυνείδητους."

Τώρα, στο σωστό πλαίσιο, το εδάφιο 9:05 μπορεί να γίνει κατανοητό ότι αυτό ήταν μια οδηγία προς τον Προφήτη για εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για εκείνους τους συγκεκριμένους ειδωλολάτρες, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο στίχος 9:04, παραβίασαν τους όρους της συνθήκης και αθέτησαν τους όρκους τους και κήρυξαν πόλεμο εναντίον των Μουσουλμάνων. Δεν είναι μια γενική εντολή που ισχύει για όλους τους μη μουσουλμάνους, διότι ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό σε όλη την ιστορία να κηρύξουν οι Μουσουλμάνοι τον πόλεμο εναντίον οποιωνδήποτε έχουν διαφορετική πίστη. Στην Μέκκα ζούσαν, κατόπιν, μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και παγανιστές ειρηνικά. Πρέπει να ξέρετε ότι μέχρι σήμερα ζούνε ειρηνικά στο Ισλαμικό κόσμο πάνω από 25 εκατομμύρια Χριστιανοί χαίροντας την απόλυτη ελευθερία και ασκώντας κανονικά τα χριστιανικά τους θρησκευτικά καθήκοντα. Επίσης, εκτός από τις δεκάδες εκκλησίες, τρία από τα πέντε Χριστιανικά Πατριαρχεία βρίσκονται και λειτουργούν κανονικά, μέχρι σήμερα, στον Ισλαμικό κόσμο!

Επειδή είναι πολλές οι «κατηγορίες» που αναφέρονται ως "αποκαλυπτικές οδηγίες του Κορανίου"! Θα παραθέσω κάθε φορά μία η δύο απαντήσεις σε όλες αυτές τις άδικες και κατασκευασμένες κατηγορίες που διαδίδουν αυτοί που εκμεταλλεύονται την άγνοια του κόσμου για το Ισλάμ και το ιερό του Βιβλίο .

....συνεχίζεται!
Abbas ibn Firnas, ο πρωτοπόρος της αστρονομίας και αεροπορίας στην ιστορία της ανθρωπότητας!

     Ο Abbas ibn Firnas   είναι ο μεγαλοφυής μουσουλμάνος επιστήμονας που εμφανίστηκε στην Ισλαμική Ανδαλουσία (Ισπανία) η οποία ήταν η πη...