Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Τι είναι το Ισλάμ και σε τι πιστεύουν οι μουσουλμάνοι;

 

Τι είναι το Ισλάμ και σε τι πιστεύουν οι μουσουλμάνοι;


 
To  Ισλάμ είναι η μόνη αιώνια αληθινή θρησκεία 

 που αποκάλυψε ο Θεός στους ανθρώπους από τότε που βρέθηκαν οι προπάτορες τους στην γη. Όλοι οι απεσταλμένοι του Θεού από τον Αδάμ μέχρι και τον Μωάμεθ κήρυτταν το Ισλάμ με μικρές διαφορές που τις απαιτούσε η γεωγραφική, ιστορική και εθνική ιδιαιτερότητα του κάθε λαού. Έτσι, ο Αδάμ, Νώε, Αβραάμ, Μωυσής, Ιησούς και τέλος ο Μωάμεθ στην ουσία κήρυτταν το ίδιο μήνυμα και είχαν την ίδια αποστολή, να μεταφέρουν τα χαρμόσυνα νέα της ευσπλαχνίας και του έλεους του Παντοδύναμου Θεού με την υποσχόμενη αιώνια ζωή στον Παράδεισο για όσους υποτάσσονται σε Αυτόν ως ο μόνος και μοναδικός Θεός πράττοντας σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Του.  Η τελευταία και τελική Διαθήκη (μήνυμα) του Θεού αποκαλύφθηκε στις αρχές του 7ου αιώνα από το Άγιο Πνεύμα (αρχάγγελος Γαβριήλ) που συνάντησε τον Μωάμεθ σε μια σπηλιά κοντά στην Μέκκα. Οι συναντήσεις με τον Προφήτη συνεχίστηκαν επί 23 χρόνια ως το θάνατό του και μέσα από αυτές του αποκαλύφτηκαν τα Θεϊκά λόγια, το ιερό Κοράνι. Οι μουσουλμάνοι αποκαλούν το Θεό (αραβικά ΑΛΛΑΧ) όπως Τον αποκαλούσε ο Ιησούς Χριστός (Αλάχα). Το ιερό βιβλίο του Ισλάμ, το Κοράνι, θεωρείται η τελευταία και η τελική αποκάλυψη του Θεού προς τους ανθρώπους και προσδίδει στη διδασκαλία ύπατο κύρος.

Οι υποταγμένοι στον Θεό (= μουσουλμάνοι), δηλαδή οι αληθινοί πιστοί οπαδοί του Ισλάμ όλων των απεσταλμένων (Αβραάμ, Μωυσή, Χριστού και Μωάμεθ) "πρέπει" να πιστεύουν πως το Κοράνι είναι η τελική Διαθήκη, ο τέλειος λόγος του Θεού που επικυρώνει, εκπληρώνει και διορθώνει όλες τις προηγούμενες Γραφές και πως πρέπει να πράττουν σύμφωνα με αυτό. Το Κοράνι είναι ο άκτιστος Λόγος του Θεού ως εκ τούτου η ομορφιά του και η αυθεντικότητα του φαίνεται μόνο όταν απαγγέλλεται στα Αραβικά, δηλαδή στην γλώσσα στην οποία αποκαλύφθηκε αν και υπάρχουν μεταφράσεις του σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου προς διευκόλυνση της κατανόησης του από όλους τους λαούς αφού απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα . Επίσης, το Κοράνι χρησιμεύει ως Κώδικας για όλους τους τομείς (πνευματικούς και κοσμικούς) της ζωής των πιστών. Η δεύτερη ισχύουσα πηγή νόμου μετά από το Κοράνι είναι τα βιβλία που καταγράφουν τα λόγια του Προφήτη (Χαντίθ), τις πράξεις του (Σούνα) και τις συμβουλές του.  

Οι βασικές πεποιθήσεις του Ισλάμ είναι ίδιες με τις πεποιθήσεις που κήρυτταν όλοι οι προηγούμενοι απεσταλμένοι του Θεού, δηλαδή ο Θεός είναι ο μοναδικός Θεός ενώ ο Μωάμεθ και όλοι οι άλλοι απεσταλμένοι ήταν απλά αγγελιοφόροι Του. Ένας άνθρωπος δέχεται το Ισλάμ μόνο αν πιστέψει σε αυτό. Η λέξη μουσουλμάνος σημαίνει «αυτός που υποτάσσεται στον Θεό». Το Ισλάμ είναι η μοναδική αληθινή θρησκεία από την οποία προκύπτουν όλες οι υπόλοιπες (συμπεριλαμβανομένου του ιουδαϊσμού και του χριστιανισμού).

Οι μουσουλμάνοι βασίζουν τη ζωή τους σε 5 στύλους:

1. Η Ομολογία (μαρτυρία) της πίστης: «δεν υπάρχει άλλος θεός πέρα από τον αληθινό Θεό (Αλλάχ στα Αραβικά) και ο Μωάμεθ είναι ο δούλος και ο απεσταλμένος Του. Επίσης πρέπει να δέχεται και να πιστεύει σε όλους τους απεσταλμένους που προηγήθηκαν, στους αγγέλους και στην έσχατη μέρα της Κρίσεως».

2. Η Προσευχή: κάθε μέρα πρέπει να εκτελούνται 5 προσευχές κατανεμημένες σε όλη την διάρκεια της ημέρας.

3. Η Προσφορά (ελεημοσύνη): πρέπει να δίνουμε στους φτωχούς γιατί τα πάντα έρχονται από τον Θεό.

4. Η Νηστεία: πέρα από τη σποραδική νηστεία όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να νηστεύουν κατά  τον ένατο μήνα του Σεληνιακού (ισλαμικού) ημερολογίου, το Ραμαντάν.

5. Το Προσκύνημα: τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του ο πιστός πρέπει να κάνει ένα ταξίδι στη Μέκκα (κατά τη διάρκεια του δωδέκατου μήνα).

 

Η είσοδος ενός μουσουλμάνου στον παράδεισο εξαρτάται από την τήρηση αυτών των 5 στύλων.

Ο χριστιανισμός θεωρείται μια αίρεση του Ισλάμ το οποίο είναι η μόνη αληθινή θρησκεία του Θεού, για αυτό έχει πολλές ομοιότητες και μερικές σημαντικές διαφορές. Ενώ ο χριστιανισμός αρχικά (η διδασκαλία του Χριστού) ήταν μονοθεϊστικό μήνυμα αλλά με την πίστη στην πλάνη της τριάδας (η διδασκαλία του Παύλου) έγινε μια αίρεση του Ισλάμ. Το Ισλάμ δέχεται κάποια μέρη της Βίβλου – τον Νόμο και τα Ευαγγέλια αλλά απορρίπτει το μεγαλύτερο μέρος των χριστιανικών Γραφών σαν αλλοιωμένο και μη εμπνευσμένο από το Θεό.

 

Το Κοράνι δηλώνει πως ο Ιησούς ήταν μόνο προφήτης και όχι γιος του Θεού (μόνο ο Αλλάχ είναι θεός, είναι μια πνευματική Δύναμη συνεπώς πως είναι δυνατόν να έχει γιο;). Επίσης το Κοράνι διδάσκει πως ο Ιησούς αν και γεννημένος από παρθένο δημιουργήθηκε ακριβώς όπως και ο Αδάμ από χώμα. Οι Μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν πως ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό και κατ’ αυτόν τον τρόπο απορρίπτουν μια από τις βασικές διδασκαλίες του χριστιανισμού του Παύλου.

Τέλος το Ισλάμ διδάσκει πως ο παράδεισος κερδίζεται με πίστη και υποταγή στον ΕΝΑ Θεό και με την τήρηση των εντολών Του. Αντιθέτως η Εκκλησία (όχι ο Χριστός) διδάσκει πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να σωθεί αν δεν πιστέψει στην Τριάδα (που ο Ιησούς ποτέ δεν δίδασκε) και στην ''υποτιθέμενη'' σταύρωση και ανάσταση του Ιησού Χριστού.

 

Είναι οφθαλμοφανές πως ο χριστιανισμός δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μια αίρεση του Ισλάμ. Ο Ιησούς ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προφήτες κι απεσταλμένους του Παντοδύναμου Θεού. Επίσης, ο Χριστός δίδαξε τον Μονοθεϊσμό, υποκλινόταν στον Θεό (μεταφορικά Πατέρα) στη προσευχή βάζοντας το μέτωπό του στο έδαφος. Αυτή είναι η προσευχή του Ιησού και όλων των μουσουλμάνων που γελοιοποιούμε.

Abbas ibn Firnas, ο πρωτοπόρος της αστρονομίας και αεροπορίας στην ιστορία της ανθρωπότητας!

     Ο Abbas ibn Firnas   είναι ο μεγαλοφυής μουσουλμάνος επιστήμονας που εμφανίστηκε στην Ισλαμική Ανδαλουσία (Ισπανία) η οποία ήταν η πη...