Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Απίστευτο κι όμως αληθινό! οι αστροναύτες ''κολυμπούν'' στο Διάστημα!

 

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

οι αστροναύτες ''κολυμπούν''

στο Διάστημα!


 

«Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.» (Ιωάννης, 8:32).

 «Ο ήλιος, η γη και όλα τα αστέρια ''κολυμπούν'' το καθένα στη δική του τροχιά!»

Αυτό αναφέρει το Κοράνι, 1400 χρόνια πριν!

Φυσικά, το Κοράνι δεν είναι ένα επιστημονικό βιβλίο φυσικής ή μαθηματικών, αλλά όλα τα θέματα που αναφέρει σε σχέση με τη φυσική, τα μαθηματικά, την αστρολογία, την ιατρική, την διατροφή κ.λπ. είναι απολύτως σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστήμη!!!

Ένα από αυτά τα θέματα που αναφέρει αυτό το ιερό βιβλίο για να μας δείξει την παντοδυναμία του Θεού, είναι η δημιουργία της γης και των ουρανών. Το καταπληκτικό είναι ότι το Κοράνι αναφέρει με επιστημονική ακρίβεια αστρολογικά δεδομένα για την φύση της κίνησης και περιστροφής των αστέρων στο διάστημα δηλώνοντας ότι αυτά τα αστέρια ''κολυμπούν'' μέσα στο διάστημα! Υπόψη ότι αυτά χρονολογούνται πριν από 1400 χρόνια, ενώ οι επιστήμονες της αστρολογίας τα ανακάλυψαν μόνο τον περασμένο αιώνα!!!Το Κοράνι αναφέρεται επίσης και σε πολλά άλλα θέματα επιστημονικού περιεχομένου που συμφωνούν με τις σύγχρονες γνώσεις, χωρίς κανένα από αυτά να περιέχει ούτε μια δήλωση που να έρχεται σε αντίθεση με αυτό που έχει τεκμηριωθεί από τη σημερινή επιστήμη.

Ας δούμε, λοιπόν, τι λέει το Κοράνι σε δύο στίχους του:

''Δεν επιτρέπεται στον ήλιο (κατά την πορεία του) να προλαβαίνει (προφταίνει) το φεγγάρι, κι ούτε η νύχτα να ξεπερνά την ημέρα. Το καθένα   ''κολυμπά''  με ακρίβεια στη (δική) του τροχιά'' (Κοράνι, 36:40).και..

"Είναι Εκείνος που δημιούργησε τη νύχτα και την ημέρα και τον ήλιο και τη σελήνη. Όλα (τα ουράνια σώματα) '' κολυμπούν'', το καθένα στη δική του πορεία'' (Κοράνι, 21:33).

Αυτό που προκύπτει από την ανάγνωση αυτών των στίχων  του Κορανίου είναι ότι ο ήλιος και όλα τα ουράνια σώματα κολυμπούν, το καθένα στη δική του τροχιά. Δεδομένου ότι την εποχή της Κορανικής αποκάλυψης, 1400 χρόνια πριν, θεωρούνταν ότι ο ήλιος περιφερόταν γύρω από τη γη , ενώ η ίδια η γη ήταν ακίνητη στο κέντρο του σύμπαντος, σύμφωνα τη θεωρία του γεωκεντρισμού (γαιοκεντρισμού), που είχε επικρατήσει από τη εποχή του Πτολεμαίου, τον 2ο αιώνα π.Χ. και επρόκειτο να συνεχίσει  μέχρι τον Κοπέρνικο, τον 16ο αιώνα μ. Χ.

Έτσι, παρ' όλο που οι άνθρωποι υποστήριζαν αυτή την θεωρία την εποχή του Προφήτη Μωάμεθ, δεν εμφανίζεται πουθενά στο Κοράνι κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, αυτά που αναφέρει το Κοράνι συμφωνούν απόλυτα με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα.

Η αραβική λέξη που αναφέρεται στη μετακίνηση με αυτοτροφοδοτούμενη κίνηση, είναι το ρήμα «κολυμπάω» (σάμπαχα, στον πληθυντικό ιασμπαχούνα στο κείμενο και των δύο στίχων). Όλες οι έννοιες του ρήματος συνεπάγονται μια πορεία που συνδέεται με μια κίνηση που προέρχεται από το εν λόγω σώμα. Εάν η κίνηση γίνεται στο νερό, σημαίνει «κολυμπάω»· και σημαίνει «περπατώ» κινούμαι από τη δράση των ποδιών εάν πραγματοποιείται στη γη. Για μια κίνηση που συμβαίνει στο διάστημα, είναι δύσκολο να δει κανείς πώς αλλιώς αυτή η έννοια που υπονοείται στη λέξη «κολυμπώ» θα μπορούσε να αποδοθεί διαφορετικά από τη χρήση του αρχικού της νοήματος. Αυτά επιβεβαιώνονται από τα δεδομένα της σύγχρονης επιστήμης, και είναι αδιανόητο ότι ένας άνθρωπος που έζησε τον 7ο αιώνα μ.Χ. – όσο γνώστης θα μπορούσε να ήταν στην εποχή του (και αυτό ασφαλώς δεν ισχύει στην περίπτωση του Μωάμεθ) –, θα μπορούσε να  φανταστεί κάτι τέτοιο.

 

Τι λέει η NASA;

Η NASA λέει ότι ένας τρόπος με τον οποίο οι αστροναύτες εκπαιδεύονται για να μάθουν πως θα περπατάνε (επιπλέουν) στο διάστημα, μέσα κι έξω από το διαστημόπλοιο είναι να μάθουν κολύμπι! Καθώς το να επιπλέεις στο διάστημα μοιάζει πολύ με το να κολυμπάς στο νερό. Οι αστροναύτες κάνουν υποβρύχιες ασκήσεις σε μια μεγάλη πισίνα. Η πισίνα ονομάζεται Neutral Buoyancy Laboratory ή NBL. Είναι κοντά στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον του Τέξας. Η πισίνα περιέχει 6,2 εκατομμύρια γαλόνια νερού. Οι αστροναύτες εκπαιδεύονται επτά ώρες στην πισίνα για κάθε μία ώρα που θα περάσουν κολυμπώντας στο διάστημα.https://www.nasa.gov/audience/forstudents/k-4/stories/nasa-knows/what-is-a-spacewalk-k4.html

 

 

 

Από πρόσφυγα σε γερουσιαστή στο Κογκρέσο!

  Η Ilhan Omar διέφυγε από τον εμφύλιο πόλεμο της Σομαλίας ως παιδί και πέρασε τέσσερα χρόνια σε καταυλισμό προσφύγων προτού η οικογένειά ...